2007

Historie 2007


Crufts 2007


Dit jaar ben ik naar de crufts in Engeland geweest. Volgens insiders moest je dit eenmaal in je leven gezien hebben. Eigenlijk wilde ik al jaren, maar uiteindelijk komt het er dan van, nu het verslag.


Vier dagen lang honden, honden en nog eens honden. Alle in Engeland erkende rassen zijn aanwezig over vier dagen in verschillende rasgroepen verdeeld. Dit betekent dus vier dagen lopen, lopen en nog eens lopen in  enorm grote hallen.


Show ringen en kraampjes met alles maar dan ook alles op het gebied van honden wisselden elkaar af. Van hele fysiotherapeutische apparaten tot en met glimmende halsbanden, jasjes, petten, sokjes etc. voor honden. Je kon het echt niet zo gek bedenken of het was er te koop. Soms dacht ik wel eens arme hond, je baas zou toch maar een fluorescerend met bont gevoerd skipak kopen als je niet eens skiet.


Wat alle rassen betreft was het natuurlijk een openbaring, zoveel rassen bij elkaar dat zie je niet veel. Labradors waren duidelijk geliefd, er waren er ongeveer 550 aanwezig. Een minder bekend ras ( dit jaar ook voor het eerst) waren de Cotons De Tuléars, waar ook Nederlandse deelnemers aan meededen. Zelfs een familielid van een van de hondjesbij mij in de cursus.


Er werd ook veel aandacht besteed aan onderwerpen als kinderen en honden en hoe moet een hond zich gedragen in de maatschappij. Er waren demonstraties en wedstrijden flyball, behendigheid, heel work to music (doggy dance) en obedience. Bij deze laatste categorie is Nederland dus dit jaar wereldkampioen geworden. (Als het volkslied gespeeld wordt blijkt pas hoeveel Nederlanders er waren).

Al met al een hele ervaring. Met helaas ook voor mij veel min puntjes. Het aantal halti’s, slipkettingen (showlijntjes) was enorm. Ook heb ik persoonlijk heel veel moeite met de enorme hoeveelheden haarlak en zelfs mascara etc. die op de honden werd gebruikt. Soms dacht ik wel eens dat die honden voornamelijk de poedels zouden gaan kraken als ze lopen, omdat ze letterlijk stijf van de haarlak stonden. Gelukkig  een pluspunt is dat per 1 april van dit jaar ook in Engeland de staarten van honden niet meer gecoupeerd worden. Anders mogen ze niet meedoen aan shows waar betalende bezoekers komen, dus ook niet aan de Crufts. Dit wil geen enkele fokker, dus die gaan sowieso hun honden niet meer couperen.


Kortom, leuk en leerzaam om gezien te hebben. Ik ben wel tot de overtuiging gekomen dat ik geen show mens ben. Ik zie liever een hond onder de modder door een bos rennen, maar toch je moet het eens gezien hebben al is het maar om je mening te kunnen geven.


Trudy.


28/05/07 Behendigheidsworkshop


Vanmorgen stond er een behendigheidsworkshop op het programma van onze hondenschool. Veel bestaande en nieuwe cursisten deden hier aan mee.


Uiteraard viel er voor de beste deelnemer ook een leuk prijsje te verdienen, maar het ging natuurlijk vooral om het plezier die hond en baas hieraan beleven.


Bij de gevorderden werd de eerste prijs gewonnen door Maurice met zijn hond Senna. Bij de beginners ging Denise er samen met haar hond Simba met de eerste prijs van door! Er was ook een nieuwkomer een Bordercollie genaamd Balou, die in 1 minuut 3 en seconden het ook geweldig gedaan heeft. De prijs voor de beste handler was voor Dana met J.J. die pas sinds enkele weken in de gehoorzaamheid les wat behendigheid heeft gedaan, en heeft laten zien hoe leuk dit kan zijn voor baas en hond.