2009

Historie 2009


Zondag 3 oktober, vandaag onze wandeling van de hondenschool.


Wij zijn met nog enkele anderen om 9.00 uur van de hondenschool vandaan vertrokken, om op tijd in Terheijde te zijn, want de route moet nog uitgezet worden. Op de hondenschool staat iedereen al te wachten en we gaan vlug weg. Het is koud, maar de zon schijnt wel en de lucht is strak blauw. In Terheijde aangekomen zien we dat Annemieke en Marc met de honden Molly en Rodi er al zijn.


Eerst koffie en muffins, deze lekkernij heeft Angelique den Dool van Snoopy speciaal voor deze gelegenheid gebakken, en ze blijken later ook bij iedereen in de smaak te vallen. (Dus voor volgend jaar!!!). Daarna vlug weg om de pijlen uit te zetten, zodat er niemand verdwaald. Teruggekomen zien we dat de eerste deelnemers al gearriveerd zijn en al aan de koffie met- natuurlijk- de muffins is. Enige tijd later kan de eerste groep vertrekken.


Langzamerhand wordt het drukker en drukker, niet alleen bij ons, maar ook in het bos. Het weer is namelijk ongelooflijk mooi en het is ronduit warm geworden.

Gelukkig hebben dit jaar ook veel eigenaren van puppy’s de tijd genomen om te komen. Natuurlijk kunnen deze kleine hondjes nog geen anderhalf uur wandelen, maar op deze locatie is er voldoende gelegenheid om ook pups lekker zonder gevaar los te laten lopen. Ook voor de meegekomen kinderen was het leuk. Zand, takken, bomen en zon, samen met je hond(je), wat wil je nog meer.


De ouders zag ik lekker in het zonnetje zitten, of juist onder een boom op een bankje. Geweldig toch? Dan snap je dus weer waarom een hond wel heel erg leuk is. (jammer dat hij of zij ook uit moet als het regent, maar dat heeft zeker ook zijn charmes). Toen er ook nog een ijscoman kwam was voor sommige kinderen de middag compleet.

 

In totaal zijn er ongeveer 35 honden en hondjes met hun baasjes gekomen, dus wel zeer en wederom een geslaagde middag. Gelukkig zijn er ook dit jaar weer geen incidenten gebeurd, en dat ondanks de enorme drukte in het bos (paarden, honden en mountainbikes).


Later hoorde ik van diverse deelnemers dat de honden en de kinderen wel erg rustig waren toen ze thuis kwamen, en dat ze deze locatie zeker onthouden om nog eens naar toe te gaan. Dat hoop ik ook van harte, want het is echt fijn om af en toe lekker met je hond naar het bos te gaan.


Bovendien is het maar een half uurtje rijden en is er ook nog een heerlijk pannenkoekenhuis in de buurt (waar honden welkom zijn). Op deze manier geeft je hond een extra dimensie aan een lekker middagje uit.


Kortom een geslaagde middag, met gelukkig, prachtig weer (wij hebben dit iedere keer nog gehad). Zeker weer voor herhaling vatbaar, dus tot volgend jaar!!! Overigens hebben we de paddenstoelen speciaal voor jullie daar laten groeien


Bedankt lieve hondjes en baasjes!!!