2010

Historie 2010


Zondag 3 oktober, vandaag onze wandeling van de hondenschool.


Wij zijn met nog enkele anderen om 9.00 uur van de hondenschool vandaan vertrokken, om op tijd in Terheijde te zijn, want de route moet nog uitgezet worden. Op de hondenschool staat iedereen al te wachten en we gaan vlug weg. Het is koud, maar de zon schijnt wel en de lucht is strak blauw. In Terheijde aangekomen zien we dat Annemieke en Marc met de honden Molly en Rodi er al zijn.


Eerst koffie en muffins, deze lekkernij heeft Angelique den Dool van Snoopy speciaal voor deze gelegenheid gebakken, en ze blijken later ook bij iedereen in de smaak te vallen. (Dus voor volgend jaar!!!). Daarna vlug weg om de pijlen uit te zetten, zodat er niemand verdwaald. Teruggekomen zien we dat de eerste deelnemers al gearriveerd zijn en al aan de koffie met- natuurlijk- de muffins is. Enige tijd later kan de eerste groep vertrekken.


Langzamerhand wordt het drukker en drukker, niet alleen bij ons, maar ook in het bos. Het weer is namelijk ongelooflijk mooi en het is ronduit warm geworden.

Gelukkig hebben dit jaar ook veel eigenaren van puppy’s de tijd genomen om te komen. Natuurlijk kunnen deze kleine hondjes nog geen anderhalf uur wandelen, maar op deze locatie is er voldoende gelegenheid om ook pups lekker zonder gevaar los te laten lopen. Ook voor de meegekomen kinderen was het leuk. Zand, takken, bomen en zon, samen met je hond(je), wat wil je nog meer.


De ouders zag ik lekker in het zonnetje zitten, of juist onder een boom op een bankje. Geweldig toch? Dan snap je dus weer waarom een hond wel heel erg leuk is. (jammer dat hij of zij ook uit moet als het regent, maar dat heeft zeker ook zijn charmes). Toen er ook nog een ijscoman kwam was voor sommige kinderen de middag compleet.

 

In totaal zijn er ongeveer 35 honden en hondjes met hun baasjes gekomen, dus wel zeer en wederom een geslaagde middag. Gelukkig zijn er ook dit jaar weer geen incidenten gebeurd, en dat ondanks de enorme drukte in het bos (paarden, honden en mountainbikes).


Later hoorde ik van diverse deelnemers dat de honden en de kinderen wel erg rustig waren toen ze thuis kwamen, en dat ze deze locatie zeker onthouden om nog eens naar toe te gaan. Dat hoop ik ook van harte, want het is echt fijn om af en toe lekker met je hond naar het bos te gaan.


Bovendien is het maar een half uurtje rijden en is er ook nog een heerlijk pannenkoekenhuis in de buurt (waar honden welkom zijn). Op deze manier geeft je hond een extra dimensie aan een lekker middagje uit.


Kortom een geslaagde middag, met gelukkig, prachtig weer (wij hebben dit iedere keer nog gehad). Zeker weer voor herhaling vatbaar, dus tot volgend jaar!!! Overigens hebben we de paddenstoelen speciaal voor jullie daar laten groeien


Bedankt lieve hondjes en baasjes!!!
Debutantenwedstrijd Behendigheid - 29 mei 2010


Zaterdag 29 mei 05.30 uur

 

Ik word wakker, wat vroeg, waarom?

 

Oh ja, we gaan vandaag naar Amersfoort, debutanten wedstrijd behendigheid met 12 honden en 13 baasjes.

Vlug koffie zetten, anders ben ik geen mens, daarna douchen, aankleden en de honden uitlaten. Natuurlijk duurt het nu eindeloos lang voor ze iets doen. Wim is intussen wakker en zorgt voor koffie, water voor de honden en alles wat er nog meer mee moet. Als ik terug kom, honden voeren, niet te veel voor Sjonnie, want die moet meedoen. Vlug naar de hondenschool, waar bijna iedereen al klaarstaat. Twee honden gaan met hun baasjes op egien gelegenheid. Als alles en iedereen in de auto's zit gaan we op pad, Annemieke mag voorp zij heeft de TomTom.

 

In Amersfoort aangekomen is het wel duidelijk wat er aan de hand is, al op de rijksweg kwamen er auto's met agility dogs ons voorbij (leuk, al die professionals). Het is druk, druk, en nog eens druk, zeker 300 honden plus alle baasjes zijn op een enorm terrein aanwezig. Mijn eerste indruk: "wauw, wat doen wij hier?" Eerst maar aanmelden en ons start nummer in ontvangst nemen, daarna een plekje zoeken en ons installeren. Dan gaan we maar eens navragen hoe alles verloopt en hoe laat wij moeten starten en in welke ring. Even rust, koffie en een broodje. Dan gaat iedereen naar de ring waar hij of zij uitkomt. De kleine honden en de medium/grote honden lopen in verschillende ringen. Gelukkig voor ons naast elkaar, zodat we elkaar kunnen zien en aanmoedigen.

 

De eerste "wedstrijd" begint, Snoopy, Pluk, Raisa en Sjonnie lopen bij de kleine hondjes. Molly, Buddy, Zoé, Chanoek, Blubber, Dolly en Ziggie bij de grote honden. Ondanks dat ze erg moesten wennen aan alle drukte om hun heen bleken Snoopy, Raisa en Pluk redelijk stress bestendig en ze hebben het parcours uitgelopen. Weliswaar gediskwalificeerd, vanwege de tijd of een fout, maar ze hebben het uitgelopen. Sjonnie ging op zijn gemak in de slurf een geur vlaggetje uitzetten, dit werd niet gewaardeerd en de ringmeester ging het gelijk schoonmaken, dus toen Sjonnie door de slurf moest kon dit niet want er zat al een ringmeester in de ingang van de slurf met een doekje.

 

Uiteindelijk toch nog mijn rondje gelopen, maar Sjonnie was meer bezig met zijn omgeving en de andere honden dan met mij.

 

Bij de grote honden ging het ook heel verschillend. Het bleek dat Molly en Zoé erg onder de indruk waren van alle drukte om hun heen. Molly ging op een gegeven moment maar zitten en negeerde alles. Zoé liep af en toe weg, maar kwam toch steeds terug. Blubber vond ook alles leuk en was druk bezig met de omgeving. Chanoek vond de kattenloop maar niets en liep er lekker langs. De andere hebben hun rondje heel netjes uitgelopen, weliswaar ook gediskwalificeerd, maar wel uitgelopen.

 

Tweede kans

 

Bij de kleine hondjes ging iedereen goed, behalve Sjonnie, die een hond, aan de kant van de ring, leuker vond dan de rest. Ik ben maar gestopt, wat niet is, is niet.

Snoopy ging fantastisch, maar maakte één hééééél klein foutje en werd dus gediskwalificeerd (leuk als je debutant bent). Raisa ging even het baasje zoeken en dat hoort natuurlijk ook niet. Pluk maakte één pech foutje, dat was jammer, want hij ging erg goed. Bij de grote honden ging Ziggie geweldig, Buddy ook, Chanoek deed de kattenloop weer niet, maar de rest super. Molly heeft met Mark nog een rondje gelopen en is daarna gestopt, omdat het voor Molly te indrukwekkend was. Ook Zoé vond alles te imponerend en is gestopt.

 

Bij de derde ronden waren Dolly, Pluk en Blubber al weg. Sjonnie, Zoé en Molly deden niet meer mee.

 

Dus Snoopy: Een geweldig foutloze ronde in een supertijd. Wel was Angelique vergeten haar halsbandje af te doen, maar dat hebben ze volgens mij niet eens gezien, zo snel ging ze.

 

Raisa: Ook een heel goede ronde, jammer dat Paula haar af en toe in de weg liep, maar desondanks super.

 

Chanoek: een super ronde, de kattenloop zat er niet in dus alles ging snel en goed (ondanks de zenuwen van Heleen).

 

Buddy: Ook hééél snel en fantastisch.


Ziggie: foutloos en snel, dus fantastisch.

 

Terugkijkend, was alles dus zeer geslaagd. Wij kwamen met honden en handlers, die nog nooit een westrijd hadden gelopen, die soms zelfs (Mark met Ziggie en Mark met Molly) maar enkele lessen hadden gehad. Dan is het zeker heel goed gegaan. Maar wat het belangrijkste voor mij is, is dat er eerlijk met de honden is omgegaan. Molly & Zoé waren echt heel erg onder de indruk en vonden het eigenlijk net iets te spannend. Als je dan stopt en eerlijk tegenover je hond bent, is dit mij meer waard dan wanneer je door gaat en wilt winnen. Sjonnie en Blubber waren met hele andere dingen bezig, ook dan heeft dwingen geen zin. Chanoek wilde de kattenloop niet doen, nu dan maar niet. Alles op zijn tijd.

 

Ik heb op deze dag ook hele andere dingen gezien, het moeten, het boos worden als iets niet ging, je hond in de nekvel optillen. Zelfs honden, die wegliepen en gevangen moesten worden, omdat ze niet meer terug wilden komen, kortom allemaal zaken waarvan ik denk wie wil er nu behendigheid doen? De baas om te winnen? Of is het gewoon samen het spelletje spelen voor de leut?


Wij hebben samen me telkaar een heel gezellige dag gehad. Een gezellige groep mensen met honden die het samen goed kunnen vinden. Het was prachtig weer en we hebben erg veel ervaring op gedaan.

 

Even nog alle deelnemers op een rij:


Annemieke del Prado met Molly

Mark del Prado met Molly

Angelique van den Dool met Snoopy

Paula Jansen met Raisa

Debbie van de Steenhoven met Blubber

Lotte van Hassent met Pluk

Mark Schot met Ziggie

Ruben Stasse met Buddy

Linda van Waal met Dolly

Heleen van Weel met Chanoek

Nikki Hofman met Zoé

Trudy van de Bor met Sjonnie


Ik eindig met de oorspronkelijk Olympische gedachte: "Deelnemen is belangrijker dan winnen!!!!!!"