2012

Historie 2012


Hondenschool Gijsje wandeling 4 november 2012

Open dag 10-jarig bestaan


Op zondag 9 september hebben wij onze opendag gehouden, dit vanwege het 10-jarig bestaan van hondenschool Gijsje. Het was mede dankzij heel veel vrijwilligers een enorm geslaagde dag. Het weer liet zich bovendien van zijn allerbeste zijde zien, het was zonnig en warm.


Vele mensen hebben met of zonder hond kennis gemaakt met de diverse verschillende lessen, vooral voor de behendigheid bestond veel belangstelling. Ook bij de trimster en de dierenartsassistenten kwamen veel mensen langs om informatie te vragen of om hun hond te laten “keuren”, van groot tot zeer klein en van langharig naar kortharig. Heel veel rassen en kruisingen kwamen langs, en elke hond had zijn eigen leuke specifieke eigenschappen.


Verder kon men bij de uitlaatservice informatie krijgen over het uitlaten of verzorgen van je hond als je dit een keer onverhoopt niet zelf kan. Heel leuk waren bovendien de spelletjes die er voor de kinderen en de honden waren georganiseerd. Veel mensen hebben met verbazing gekeken hoe veel plezier een hond heeft in een speurspelletje of in het kluifhappen. Ook het frolic happen uit een bak water vonden de meeste honden geweldig. Hieruit blijkt dat je met veel eenvoudige dingen toch heel leuk en intensief met je hond bezig kan zijn, wat vooral voor kinderen ook leuk is.


Verder was er door diverse bedrijven gezorgd dat alle kinderen en honden wat leuke presentjes mee naar huis konden nemen. Zodat aan het eind van de dag gesproken kon worden over een geslaagde dag, zonder ook maar één onvertogen blafje. En we ook weer eens konden zien hoe leuk honden zijn en hoe veel plezier je met ze kan hebben.

 

Meer foto's kunt u hier bekijken.